Splošni pogoji poslovanja

Prosimo, da pred uporabo spletne trgovine zlatarstvokodre.si pazljivo preberete spodaj navedene pogoje poslovanja. V kolikor boste nadaljevali z nakupom v spletni trgovini, to šteje, da ste seznanjeni in se strinjate s celotnimi splošnimi pogoji poslovanja. Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev v spletni trgovini zlatarstvokodre.si. Ker kupca zavezujejo vsakokrat veljavni pogoji poslovanja (torej pogoji poslovanja, ki veljajo v času konkretnega nakupa), vam priporočamo, da si redno ogledujete pogoje poslovanja.

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine zlatarstvokodre.si, so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) s priporočili Gospodarske zbornice Slovenije.

Spletna trgovino zlatarstvokodre.si upravlja podjetje KODRE ZLATARSTVO d.o.o. (v nadaljevanju tudi Zlatarski atelje Kodre), ki je specializirano na področju nakita in dodatkov.

Podatki o podjetju:

KODRE ZLATARSTVO d.o.o.

Tavčarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana

Tel.: 01 422 51 10/ mob.: 041/969-285

e-mail: info@zlatarstvokodre.si

 

TRR: SI56 0700 0000 3214 088 (odprt pri GB d.d., Kranj)

Matična številka: 6031358000

Davčna številka: 17170648

Davčni zavezanec: NE

Zavezanec je registrirana na Ajpes dne 30. 9. 2011

Srg: 2011/36723 vpisan v okrožnem sodišču v Ljubljani

Cene

Vse cene v spletni trgovini so v evrih (€) in vsebujejo davek na dodano vrednost (DDV), ne vsebujejo pa stroškov poštnine oz. dostave, ki se obračunajo dodatno.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksni in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Dostava

O višini stroškov dostave je kupec seznanjen v povzetku naročila, še pred potrditvijo oddaje naročila z obveznostjo plačila, in sicer z ločenim prikazom zneska teh stroškov. Stroški dostave so prikazani tako na naročilu, kot tudi na računu za izdano blago in jih kupec poravna skupaj z zneskom naročila. Strošek dostave je del končne cene celotnega naročila.

Naše pakete dostavlja dostavna služba DPD. Cena odpošiljanja in dostave znotraj Slovenije znaša 4,50 €. Pri naročilu nad 100,00 € je dostava brezplačna. Po predhodnem dogovoru lahko izdelke prevzamete osebno na našem fizičnem naslovu: Zlatarski atelje Kodre, Tavčarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana. Za dostavo v tujino nas prosim kontaktirajte.

Kupec je odgovoren, da preveri stanje izdelkov takoj po prevzemu. Če je paket kakorkoli poškodovan, z vidnimi znaki odpiranja in če v notranjosti ni naročenih izdelkov, ali so ti poškodovani, naj od dostavljavca nemudoma zahteva sestavo zapisnika. O situaciji pa naj takoj obvesti Zlatarski atelje Kodre, da skupaj rešimo nastalo situacijo.

Kode za popust

Koda za popust oziroma promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine. Ko končate z dodajanjem artiklov v košarico, v polje »KODA KUPONA« vpišite kodo za popust in vnos potrdite s klikom na gumb »POTRDI KUPON«. Ko vpišete kodo za popust, se vrednost kode za popust avtomatsko odšteje od cene naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.

Način plačila

Zlatarski atelje Kodre omogoča naslednje načine plačila:

Plačilo po ponudbi/predračunu na poslovni račun KODRE ZLATARSTVO d.o.o., Tavčarjeva ulica 4, Ljubljana, 1000 Ljubljana, odprt pri GB d.d., Kranj, IBAN SI56 0700 0000 3214 088. Kupec predračun prejme po e-pošti, rok plačila predračuna je pet (5) delovnih dni od prejema predračuna. V kolikor do poteka roka za plačilo predračun ni plačan se šteje, da je pogodba razvezana po samem zakonu, ponudnik pa v tem primeru več ne jamči rezervacije za naročene izdelke ter je prost vseh obveznosti iz naslova tega konkretnega naročila.

Plačilo s plačilnimi karticami poteka preko plačilnega sistema Stripe. Podatki o karticah se ne beležijo na strežniku podjetja, tako da je kupčeva varnost zagotovljena. Stripe zagotavlja maksimalno varnost transakcije. Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Plačevanje je mogoče z naslednjimi karticami: Mastercard, Visa, Visa Electron, Diners in Maestro.

PayPal – z izbiro načina plačila PayPal, se strinjate s PayPalovimi pogoji in pravili. Če ni v opisu izdelka navedeno drugače, bodo izdelki izdelani in poslani takoj, ko v celoti pokrijete stroške izdelka/-ov na naš PayPal račun.

Postopek registracije

Naročilo v spletni trgovini lahko izvedete kot gost ali kot prijavljen (registriran) uporabnik. Postopek registracije je enostaven in hiter.

Vsak registrirani uporabnik ima svoje uporabniško ime in geslo, s katerima se predstavi. Geslo je tajno in znano le uporabniku. Uporabniško ime je sestavljeno iz elektronskega naslova, ki ga vpiše uporabnik. Nanj uporabnik prejme potrditveni e-mail za dokončno prijavo oz. registracijo. Z registracijo na spletni strani ima uporabnik tudi lažji pregled nad svojimi nakupi.

Naročilo

V spletni trgovini je mogoče naročiti izdelke 24 ur na dan 7 dni v tednu. Izdelke je mogoče naročiti v slovenskem jeziku. Naročilo lahko izvede fizična ali pravna oseba. Če nakup opravi pravna oseba, je treba izpolniti dodatna podatkovna polja za identifikacijo pravne osebe in odgovorne osebe pravne osebe.

Naročilo postane veljavno in nepreklicno, ko ga kupec odda (pritisne v košarici gumb „zaključi nakup“), takoj zatem pa prejme elektronsko obvestilo ponudnika o uspešni oddaji naročila. To elektronsko obvestilo ni potrdilo, da je izdelek na zalogi ali da se je začela odprema. Ko je skupni znesek naročila nakazan na tekoči račun ponudnika, je naročilo plačano.

Če naročenega izdelka ni na zalogi ali naročila ni mogoče izvesti zaradi drugih razlogov, bo kupec o tem obveščen po elektronski pošti. V primeru napake lahko kupec naročilo v času do prejema elektronskega obvestila o potrditvi in odpremi naročila prekliče brez dodatnih stroškov.

Če ponudnik sumi, da je prišlo do zlorabe spletne trgovine, lahko naročilo zavrne. Z izvedbo naročila kupec potrjuje, da je bil seznanjen s splošnimi pogoji in da je bil nanje izrecno opozorjen.

Pogodba o nakupu je shranjena pri ponudniku, registrirani uporabnik pa lahko do nje kadar koli dostopa tudi prek svojega uporabniškega računa v spletni trgovini. V vsakem primeru pa lahko uporabnik zahteva pogodbo o nakupu prek elektronske pošte: info@zlatarstvokodre.si

Sklep pogodbe

Zlatarski atelje Kodre se trudi, da bi z barvo in obliko izdelkov, ki jih je mogoče videti na spletni strani, predstavili izdelke natančno. Zaradi računalniške opreme in barvne omejitve na vašem računalniku lahko pride pri fotografijah do razlik. V skladu s tem v nobenem primeru ne odgovarjamo za kakršnekoli napake in netočnosti fotografij ali grafičnih ponazarjanj izdelkov na spletni strani. Če imate morebitna vprašanja glede izdelkov, lahko stopite v stik z nami in z veseljem vam bomo pomagali in odgovorili na vsa vaša vprašanja.

Potrditev ob nakupu pomeni, da se v celoti strinja s Pravili in Pogoji spletne strani. Vsi nakupi so opravljeni na spletni strani Zlatarskega ateljeja Kodre. Transakcija predstavlja zavezujoč sporazum o sprejetju pogodbe pri nakupu izdelkov.

Pridružujemo si pravico do zavrnitve naročila brez navedenega razloga.

Odstop od pogodbe

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov imate pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga Zlatarskemu ateljeju Kodre na info@zlatarstvokodre.si sporočite, da odstopate od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema blaga. Izjeme so izdelki, ki so bili oblikovani po vaših željah ali so bili prilagojeni glede na njegove zahteve. Za te izdelke pogoji vračila ne veljajo.

V primeru odstopa od pogodbe morate najkasneje v 14 dneh po obvestitvi prejeto blago vrniti na naslov Zlatarski atelje Kodre, Tavčarjeva ul. 4, 1000 Ljubljana. Edini strošek, ki vas bremeni v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Izdelek morate vrniti v originalni embalaži in nepoškodovan.

Vračilo kupnine

Če odstopite od pogodbe, Zlatarski atelje Kodre brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 14 dneh od dneva prejetja obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila. Plačila vrnemo z enakim plačilnim sredstvom, kot ste ga uporabil, razen če izrecno zahtevate uporabo drugega plačilnega sredstva in če zaradi tega ne nosimo nobenih stroškov. Zlatarski atelje Kodre zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga.

Odgovornost za stvarne in pravne napake

Opredelitev stvarne napake

Ponudnik je odgovoren za stvarne napake izdelka. Napaka je stvarna če:

 • izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet,
 • izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana,
 • izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane,
 • če je ponudnik izročil izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Preverjanje primernosti izdelka

Primernost izdelka za normalno rabo se preverja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju ponudnikovih izjav o značilnostih izdelka, ki jih je dal ponudnik ali proizvajalec z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali z navedbami na izdelku.

Uveljavitev pravic iz naslova stvarne napake

Kupec lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki na naslov info@zlatarstvokodre.si obvesti prodajalca v roku dveh (2) mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Kupec mora v obvestilu o napaki natančno opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve (2) leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest (6) mesecev od izročitve.

Kupec, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati eno od naslednjih možnosti:

 • da odpravi napako na blagu,
 • da mu vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako,
 • da blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali
 • da mu vrne plačani znesek.

V vsakem primeru ima kupec tudi pravico, da od prodajalca zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih delov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi izpolnitve obveznosti iz prejšnjega stavka.

Če obstoj napake na blagu oz. izdelku ni sporen, mora prodajalec čimprej, najkasneje pa v roku osmih (8) dni, ugoditi kupčevi zahtevi. Če je obstoj napake na blagu oz. izdelku sporen, pa mora prodajalec kupcu pisno odgovoriti na njegovo zahtevo najpozneje v osmih dneh po prejemu kupčeve zahteve.

Odgovornost prodajalca oz. ponudnika za stvarne napake ni podana v primerih, ki izhajajo iz sfere kupca (oz. tretje osebe), zlasti pa če nastanejo zaradi nepravilne uporabe, mehanske poškodbe ali nedovoljenih posegov (npr. popravil, predelave, odpiranja ohišja, razstavitve blaga oz. izdelka, …).

Pritožbe in reševanje sporov

Zlatarski atelje Kodre se bo trudil vsako nejasnost, pripombo ali pritožbo razrešiti v čim krajšem možnem času, pri tem pa bo spoštoval relevantno zakonodajo (zlasti Zakon o varstvu potrošnikov) in se po najboljših močeh trudil doseči sporazumno rešitev morebitnega spora. V primeru, da ima uporabnik spletne trgovine pripombo ali pritožbo (v nadaljevanju »pritožba«) na spletno trgovino, način komuniciranja ali poslovanja ponudnika, ipd., lahko ponudnika kontaktira na sledeče načine:

 • Pisno po pošti na naslov Zlatarski atelje Kodre, Tavčarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana (pod naslov se pripiše PRITOŽBA)
 • Pisno v elektronski obliki, na elektronski naslov info@zlatarstvokodre.si
 • S klicem na telefonsko številko 01 4225 110 ali 041 969 285.

Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik bo v petih (5) delovnih dneh po prejemu pritožbe uporabniku potrdil, da je prejel pritožbo, v istem sporočilu pa bo kupcu sporočil predviden rok obravnave pritožbe (glede na kompleksnost primera, v odvisnosti od potrebe po opravi poizvedb, pridobitve dokazov, dodatnih informacij, ipd.) in ga vseskozi obveščal o poteku postopka reševanja pritožbe.

Za vse morebitne spore je pristojno sodišče v Ljubljani.

Mnenja, ocene in priporočila

Mnenja, ocene in priporočila kupcev so integralni del spletne strani in so namenjena skupnosti uporabnikov. Z oddajo mnenja, ocene ali priporočila se kupec izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in Zlatarskemu ateljeju Kodre dovoljuje objavo dela ali celotnega besedila v vseh elektronskih in drugih medijih komunikacije z javnostjo brez časovne omejitve in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu Zlatarskega ateljeja Kodre, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah.

Pravno obvestilo

Spletna trgovina zlatarstvokodre.si in vsi podatki na njej, slike izdelkov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Politika zasebnosti

V Kodre zlatarstvu d.o.o., Ljubljana, se kot upravljalec osebnih podatkov zavzemamo za varovanje in spoštovanje vaše zasebnosti ter pravic pri obdelavi vaših osebnih podatkov. Zavedamo se pomembnosti ravnanja z osebnimi podatki in vam zagotavljamo, da upoštevamo veljavne predpise o varstvu podatkov, vključno z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (v nadaljevanju: GDPR).

Ta pravilnik o zasebnosti (v nadaljevanju: Pravilnik) je namenjen seznanitvi strank in pogodbenih partnerjev Kodre zlatarstva d.o.o., uporabnikov spletne strani, izdelkov ter drugih oseb (v nadaljevanju »Posamezniki«) o vrsti gradiva, ki ga zbiramo, in o tem, kako ga zbiramo; o razlogih za njegovo zbiranje in uporabo; o vaših pravicah in možnostih glede uporabe vaših podatkov; o načinu obdelave vaših podatkov in o tem, s kom lahko izmenjujemo podatke; in kako dolgo hranimo vaše podatke itd. Prosimo vas, da jo pozorno preberete.

V tem pravilniku imajo uporabljeni izrazi in pojmi (npr. »osebni podatki«, »obdelava«, »zbirka« ipd.) enak pomen, kot je opredeljen v 4. členu GDPR, če ni v tem Pravilniku določeno drugače.

Zakaj potrebujemo vaše osebne podatke?

Zlatarski atelje Kodre uporablja informacije, zbrane v interakciji z vami, drugimi kupci, ter prav tako s strani nekaterih tretjih oseb, ki ji pomagajo pri doseganju tega cilja, da lahko ponudi najkakovostnejše proizvode in storitve.

Spoštujemo pravico do zasebnosti svojih spletnih obiskovalcev in prepoznava pomen zaščite informacij, zbranih o njih. V tem smislu smo ustanovili postopke, s katerimi omogočamo, da bodo vaši osebni podatki obdelani na odgovoren način.

Definicije

Osebni podatki po definiciji predstavljajo katere koli informacije, ki se nanašajo na fizično osebo, ki je identificirana ali se lahko identificira. Oseba, ki jo je mogoče identificirati, je oseba, ki jo je mogoče identificirati neposredno ali posredno, zlasti s sklicevanjem na oznako, kot so ime, identifikacijska številka, podatki o lokaciji, spletni identifikator ali eden ali več dejavnikov, ki so značilni za fizično, psihološko, genetsko, ekonomsko, kulturno ali socialno identiteto te fizične osebe.

Ko uporabljamo izraz »obdelava«, mislimo na katero koli dejanje ali niz dejanj, ki se izvajajo na osebnih podatkih ali na zbirkah osebnih podatkov, ne glede na to, ali so avtomatizirani ali ne, kot so zbiranje, evidentiranje, organiziranje, strukturiranje, shranjevanje, prilagajanje ali spreminjanje, iskanje, svetovanje, uporaba, razkrivanje s prenosom, razširjanje ali dajanje na voljo na drugi način, usklajevanje, združevanje, omejevanje, brisanje ali uničevanje.

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov

Podjetje Kodre zlatarstvo d.o.o. ne zaposluje uradne osebe za varstvo osebnih podatkov. Če imate kakršna koli vprašanja ali pomisleke glede zasebnosti ali če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z osebnimi podatki, ki ste nam jih posredovali, vas vljudno prosimo, da se obrnete na nas preko spodnjih kontaktnih podatkov.

Kontaktni podatki:

Zlatarski atelje Kodre

Tavčarjeva ulica 4, Ljubljana, 1000 Ljubljana

Tel.: 01 422 51 10

e-mail: info@zlatarstvokodre.si

Kategorije osebnih podatkov

Kodre zlatarstvo d.o.o. o vas zbira različne podatke, vključno z osebnimi podatki, s katerimi vas je mogoče neposredno ali posredno določiti (identificirati), v kolikor se vi ali drugi odločijo deliti te osebne podatke. Podatke prejmemo na več načinov, vključno z nakupovanjem v spletni trgovini, s prijavo na e-novice (neposredno trženje), registracijo uporabniškega profila v spletni trgovini in obiskom spletne strani zlatarstvokodre.si. Zlatarski atelje Kodre zbira podatke o vaši uporabi storitev, ki jih ponujamo.

Osebni podatki, ki jih zbiramo:

 1. osnovni osebni podatki kot so: ime in priimek, datum rojstva, elektronski naslov, naslov prebivališča (ulica, številka ulice, poštna številka, kraj, država), naslov za dostavo (ulica, številka ulice, poštna številka, kraj, država), telefonska številka, drugi podatki za izdelavo personaliziranih naročil in geslo za zagotovitev varnosti in uporabe naših storitev;
 2. podatki o uporabniškem računu spletne trgovine, ko se odločite za posredovanje vaših podatkov preko spletnega profila, poleg osnovnih osebnih podatkov, ki nam jih posredujete ob registraciji, zbiramo tudi osebne podatke kot so vsebine in podatki (informacije), ki jih naložite na uporabniški račun ali objavite, pošiljate, posredujete ali drugače delite z uporabo spletne prodajalne (npr. komentarji, ipd.);
 3. podatke o nakupu in načinu plačila (npr. na način: ob plačilu s plačilno oz. kreditno kartico obdelamo običajno količino podatkov, ki je nujno potrebna, da se izvede plačilna transakcija);
 4. tehnične informacije vašega brskalnika, računalnika ali mobilne naprave, ko dostopate do storitev podjetja Kodre zlatarstvo d.o.o.

Vsi podatki o kupcih/uporabnikih se strogo hranijo in so dostopni samo zaposlenim, ki podatke potrebujejo za opravljanje dela. Vsi zaposleni pa so odgovorni za spoštovanje načel varstva zasebnosti.

Nameni obdelave in pravni temelji

 1. Pogodbeni pravni temelj: Kodre zlatarstvo, d.o.o. osebne podatke strank obdeluje v okviru in za namen izvajanja pogodb o nakupu blaga in storitev, tudi za namen sklenitve pogodb, v fazi pogajanj, po prejemu ponudbe posameznika (6/I člen točka b Splošne uredbe o varstvu podatkov). Na podlagi pogodbe Kodre zlatarstvo, d.o.o. obdeluje tudi osebne podatke zaposlenih, ki so potrebni za sklenitev in izvajanje pravic in obveznosti iz delovnega razmerja in osebne podatke drugih sodelavcev, ki so posamezniki študentje, pogodbeni sodelavci), v obsegu kot ga določa Zakon o urejanju trga dela 1 oz. Zakon o delovnih razmerjih 2.
 2. Zakonski pravni temelj: Kodre zlatarstvo, d.o.o. obdeluje osebne podatke posameznikov tudi na podlagi oziroma v okvirih zakonskega pravnega temelja (6/I člen točka c Splošne uredbe o varstvu podatkov) in na podlagi drugih mednarodnih pogodb, predpisov EU ter nacionalnih zakonov, ki od podjetja terjajo, da v določenih primerih posreduje osebne podatke posameznikov državnim organom (kot so FURS, različne inšpekcije, ipd.) in drugim upravljavcem (kot so ZZZS, ZRSZ, ZPIZ, ipd.) za izpolnjevanje svojih ali njihovih zakonskih obveznosti ali pristojnosti.
 3. Zakoniti interes: Kodre zlatarstvo, d.o.o. podatke obdeluje tudi na podlagi zakonitega interesa, za katere si podjetje prizadeva, razen kadar nad takimi interesi prevladajo interesi ali temeljne pravice in svoboščine posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, ki zahtevajo varstvo osebnih podatkov. V primeru uporabe zakonitega interesa podjetje vedno opravi presojo skladno s Splošno uredbo o varstvu podatkov.

  Kodre zlatarstvo, d.o.o. na osnovi zakonitega interesa (6/I člen točka f Splošne uredbe o varstvu podatkov) obdeluje osebne podatke za namen zmanjševanja tveganj vdorov na spletno stran (zagotavljanje informacijske varnosti, zmanjševanje tveganj nepooblaščenega dostopa do pomembnih poslovnih informacij, osebnih podatkov in informacijske sistema družbe), v povezavi z dostopom do spletnega mesta zlatarstvokodre.si na strežniku spremljajo podatke, ki bi lahko služili za identifikacijo (IP-naslov računalnika, datum in čas ter obiskano stran), v analitične in statistične namene (za namene internih analiz prodaje, ponovnih nakupov, agregatnega obnašanja kupcev, optimizacije oglaševanja in poslovne optimizacije) ter tudi za namen preverjanje pravilnosti poslovnih odločitev in načrtovanja novih.

  Na osnovi prevladujočega zakonitega interesa Kodre zlatarstvo, d.o.o. obdeluje osebne podatke tudi za namen različnih aktivnosti, potrebnih za preverjanje koriščenja storitev oziroma aktivnosti strank. V okviru tovrstnih aktivnosti Kodre zlatarstvo, d.o.o. obdeluje podatke o neprevzetih naročilih na daljavo z namenom preprečevanja goljufij in povzročanja poslovne škode podjetju ter uporabljajo avtomatski e-mail opomnik vezan na nezaključen nakup s ciljem stranki nuditi morebitno pomoč ali dodatne informacije glede zaključka nakupa.
 1. Privolitev: Kodre zlatarstvo, d.o.o. svoje stranke in druge posameznike (obiskovalce naših spletnih strani) naproša za privolitev v obdelavo osebnih podatkov za namene pošiljanja e-novičk o novostih v njihovem prodajnem programu, o različnih dogodkih, pa tudi za namene sodelovanja v nagradnih igrah. V tem primerih obdelava osebnih podatkov poteka v okviru s posameznikovo izjavo dopuščenega obsega osebnih podatkov, namena in dogovorjenih kanalov obveščanja, vse do preklica. Če je oseba mlajša od 16 let, privolitve zanjo, ko bi šlo za storitve informacijske družbe, podajo njeni starši ali skrbniki.
 2. Piškotki: Na svoji spletni strani uporabljamo piškotke. Za več informacij o naši uporabi piškotkov in pravilih o zasebnosti udeležencev, katerih orodje za spletno analitiko uporabljamo, preberite našo Politiko piškotkov.

Razkritje osebnih podatkov

Obravnavanje vaših podatkov z vso skrbnostjo in zaupnostjo je eno izmed naših osnovnih načel. Če to zahteva zakon, se lahko vaši podatki razkrijejo tretjim osebam. Te storitve zajemajo storitve potrjevanja identitete, gostovanja in vzdrževanja, analitične storitve, storitve pošiljanja elektronske pošte, dostavne storitve, storitve obdelave plačilnih transakcij, preverjanje likvidnosti, naslova in elektronske pošte.

Vaše podatke lahko razkrijemo v obsegu, v katerem smo jih dolžni razkriti ali deliti vaše osebne podatke, da bi izpolnili zakonske obveznosti ali naloge Sodišča ali katerega koli drugega pristojnega organa ali da uveljavimo ali uporabimo svojo politiko zasebnosti in druge sporazume; ali za zaščito pravic, lastnine ali varnosti Zlatarskega ateljeja Kodre, naših zaposlenih, naših strank ali drugih. To vključuje izmenjavo informacij z drugimi podjetji in organizacijami za potrebe varstva pred goljufijami in zmanjševanja kreditnega tveganja.

Če nam posredujete svoje osebne podatke prek naše spletne strani ali drugih kanalov, to storite izključno prostovoljno. Če se odločite, da ne boste posredovali zahtevanih informacij, morda ne boste imeli koristi od številnih ugodnosti za stranke.

Uporabniki osebnih podatkov in morebiten prenos v tretje države

Poleg Kodre zlatarstva, d.o.o. osebne podatke v našem imenu in za naš račun obdelujejo tudi naši obdelovalci, tipično so to ponudniki informacijske podpore pri obdelavi osebnih podatkov, agencije za spletno oglaševanje ali drugačno izvajanje neposrednega trženja, ter izvajalci storitev statistike in analitike, računovodski servisi, ipd. Osebni podatki posameznikov se ne iznašajo v tretje države.

Vaše pravice

DOSTOP DO OSEBNIH PODATKOV

Imate pravico, da dobite dostop do osebnih podatkov, ki ste jih posredovali podjetju Kodre zlatarstvo d.o.o.. Zahtevate lahko podrobnosti o podatkih o sebi, ki jih hranimo in jih obdelujemo, vključno z namenom, v katerega jih uporabljamo, tako da nam pišete na: info@zlatarstvokodre.si

Do svojih osebnih podatkov lahko dostopate tudi tako, da se prijavite na svoj račun prek www.zlatarstvokodre.si in kliknite »Moj račun«, da dobite dostop do svojih osebnih podatkov.

UREJANJE IN/ALI BRISANJE OSEBNIH PODATKOV​

Imate pravico zahtevati popravek, dodajanje, brisanje ali blokiranje svojih shranjenih osebnih podatkov. V ta namen pošljite zahtevo na: info@zlatarstvokodre.si. Brez nepotrebnih odlašanj pri prejemanju vaše zahteve bomo zahtevo izpolnili v zahtevanem obsegu. Če iz kakršnega koli razloga ne moremo izpolniti vaše zahteve, vas bomo kontaktirali.

Če je prišlo do spremembe katerih koli podatkov, ki ste nam jih posredovali, npr. če ste spremenili svoj e-poštni naslov ali druge kontaktne podatke ali če želite preklicati svojo registracijo pri nas, lahko svoje podatke uredite na strani »Moj račun« ali nam pošljete e-poštno sporočilo, v katerem boste te spremembe posredovali: info@zlatarstvokodre.si.

OMEJITEV OBDELAVE OSEBNIH PODATKOV​

V posebnih okoliščinah imate pravico omejiti obdelavo svojih osebnih podatkov. Če želite zahtevati omejitev, vas prosimo, da nas kontaktirate na: info@zlatarstvokodre.si

PRENOS PODATKOV

Imate pravico do prejemanja svojih osebnih podatkov (ki se nanašajo samo na vas) v strukturiranem, standardnem in strojno berljivem formatu (»prenosljivost podatkov«) in pravico do prenosa teh podatkov na drugi upravljalnik podatkov. Če želite zahtevati prenosljivost podatkov, vas prosimo, da nas kontaktirate na: info@zlatarstvokodre.si

NASPROTOVANJE OBDELAVI OSEBNIH PODATKOV IN ODJAVA

Imate pravico, da od nas zahtevate, da vaših osebnih podatkov ne obdelamo, ko obdelava temelji na zakonitem interesu, ki mu Kodre zlatarstvo, d.o.o. sledi, na primer, za tržne namene. V tem pravilniku o zasebnosti vas bomo obvestili, ali nameravamo uporabiti vaše podatke v ta namen ali če nameravamo vaše podatke razkriti kateri koli tretji osebi za ta namen. Svojo pravico lahko uveljavite kadar koli, tako da nas kontaktirate na: info@zlatarstvokodre.si ali pisno na poštni naslov, ki ga najdete na koncu tega dokumenta.

V kolikor ste se potrdili prejemanje naših e-novic, te vključujejo možnost odjave, tako da sledite navodilom v e-pošti. Če ne želite prejemati e-pošte od nas, lahko preprosto kliknete na hiperpovezavo, da se odjavite in prenehali vam bomo pošiljati e-pošto.

Za vse druge vrste sporočil, ki jih lahko prejmete od nas, kot so na primer objave v zvezi z vzdrževanjem ali so administrativne narave, se njihovo prejemanje lahko prekine samo z izbrisom računa. Ta sporočila so obvezen del uporabniškega računa in v povezavi z uporabo naše spletne strani. Če želite izbrisati svoj račun, nas kontaktirajte na: info@zlatarstvokodre.si.

UMIK PRIVOLITVE

Imate pravico, da kadar koli umaknete soglasje za našo obdelavo vaših osebnih podatkov. Preklic soglasja ne bo vplival na zakonitost obdelave, ki temelji na soglasju pred njegovim preklicem. Za umik soglasja nas kontaktirajte na: info@zlatarstvokodre.si

POGOJI IN/ALI OMEJITVE GLEDE VAŠIH PRAVIC

Obstajajo lahko pogoji ali omejitve v zvezi z vašimi prej navedenimi pravicami. Zato vam ne moremo zagotoviti vaše pravice do prenosljivosti podatkov, saj je to odvisno od posebnih okoliščin obdelovalne dejavnosti.

Kontaktni podatki

Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi s politiko zasebnosti ali obdelavo svojih osebnih podatkov, nas kontaktirajte.

Zlatarski atelje Kodre

Tavčarjeva ulica 4, Ljubljana, 1000 Ljubljana

Tel.: 01 422 51 10

e-mail: info@zlatarstvokodre.si

Ne zbiramo osebnih podatkov oseb, mlajših od 18 let. Če ugotovimo, da smo nenamerno zbrali osebne podatke od osebe, mlajše od 18 let, bodo ti podatki takoj odstranjene iz naših evidenc. Če ste mlajši od 18 let, se obrnite na nas prek svojega starša ali skrbnika, ker ne moremo zbirati in uporabljati vaših osebnih podatkov brez izrecnega soglasja vašega starša ali skrbnika.

Spremembe naše politike zasebnosti

Če spremenimo način obdelave vaših osebnih podatkov, bomo posodobili to Politiko zasebnosti. Pridržujemo si pravico, da kadar koli spremenimo prakso iz tega Obvestila, zato vas prosimo, da pogosto preverjate, ali so na voljo nove posodobitve ali spremembe našega Pravilnika o zasebnosti.

Obdobje hranjenja osebnih podatkov

Obdobje hranjena oziroma obdelave osebnih podatkov je odvisno od podlage in namena za katerega so zbrani, in sicer:

Ta stran je bila nazadnje posodobljena dne 05. 10. 2022.